Понад 8-ми трильйонів гривень: Кабмін заклав у проєкт бюджету величезний держборг

Згідно з пояснювальною запискою, доданою Кабміном до проєкту державного бюджету, прогнозований обсяг державного боргу нашої країни наступного року перевищить 104,6% від валового внутрішнього продукту і становитиме 8,18 трильйона гривень.
Нагадаємо, документ уже передано на розгляд до Верховної Ради.
У Кабінеті міністрів також пояснили, що структура державних запозичень у цьому і наступному роках така, що 80% від загальної суми боргу – це зовнішні запозичення, а 20% – внутрішній борг.
У документі також зазначено, що 606,47 мільярда гривень наступного року буде витрачено на погашення боргу. Із цієї суми 421,57 мільярда піде на погашення внутрішнього боргу, а 184,9 – на погашення зовнішнього боргу.
422 мільярди гривень наступного року буде витрачено на обслуговування держборгу. Обслуговування зовнішніх запозичень обійдеться українському бюджету в 167,6 мільярда гривень, а обслуговування внутрішнього боргу коштуватиме платникам податків 254,4 мільярда.
Відомо також, що на оплату кредитів, залучених під державні гарантії, Україна наступного року витратить 12,3 мільярда гривень.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment